Ny mand i optimeringsafdelingen

Fokus på kvalitet og optimering (16.12.2013)

Landbrugstekniker Niels Nielsen, Bække, er ansat som koordinator i optimeringsafdelingen pr. 15. november

Det drejer sig om at producere foderblandinger af høj kvalitet og anvende råvarerne bedst muligt i Hornsyld Købmandsgaards optimeringsafdeling.
Afdelingen har pr. 15. November 2013 fået en ny medarbejder, landbrugstekniker Niels Nielsen, Bække, der afløser Kaj Bønding, som er gået på pension.
- Jeg ser frem til udfordringerne i optimeringsafdelingen, hvor jeg skal arbejde med produktion og kvalitetsudvikling, siger 43-årige Niels Nielsen, der har arbejdet i Danish Agro i Bramming gennem 13 år.
Han har beskæftiget sig med optimering af kvægmineraler og blandinger til svin, kvæg og kalve samt været rådgiver ved det daværende KOF&G, nu overtaget af Danish Agro. Fremover kommer han til at arbejde med foder generelt.
- Opgaven er at få produceret foderblandinger af høj kvalitet og at få anvendt de disponerede råvaremængder så godt som muligt. Vi er knudepunktet, og udgangspunktet er altid, at kvaliteten skal være i højsædet, siger Niels Nielsen, der selv driver landbrug på 20 hektar og 23 ammekøer i Bække.

Markedsvilkår
Niels Nielsen kommer til at arbejde tæt sammen med produktchef Torben Skov Ancker, der har ansvar for kvaliteten, når det gælder foderblandinger.
- Vores fornemste opgave er at holde produktionen kørende på en måde, så både landmanden og vi tjener penge og er tilfredse. Det handler om at få mest muligt ud af råvarerne og om at få dem brugt bedst muligt.
- Vi er underlagt forskellige markedsvilkår, og vi har ikke de samme mængder til rådighed hele tiden. F.eks. har vi lige nu vigende lagre af hvede, og har samtidig stigende mængder af byg og rug. Vi skal hele tiden sørge for at køre en optimal produktion med de recepter, der er aktuelle ud fra den gældende råvaresituation.
- Det er det krydsfelt, vi befinder os i, og vi skal have det bedste ud af produktionen og hele tiden have næringsstofferne til at harmonere og passe sammen. Det kræver mange analyser på både råvarer og foder, og det kræver et tæt samspil mellem sælgere, fabrikken, landmanden, rådgivere og dyrlæger, siger Torben Skov Ancker.

Stigende produktion
På Hornsyld Købmandsgaard bliver produktionen af foderblandinger i 2013 på ca. 200.000 ton mod 175.000 ton i 2012.
- Vi oplever en stigende foderproduktion i et faldende marked for færdigfoderprodukter.  Denne vækst er der flere årsager til, det handler bl.a. om en god sælgerstab og et godt samspil i hele organisationen. Men også om, at kunderne er tilfredse og at vi har et godt ry og er kendt for god kvalitet, siger Torben Skov Ancker

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Fax: 75 68 76 41
Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11