Mere end kun en arbejdsplads

Tove Lauritzen har arbejdet på Hornsyld Købmandsgaard A/S gennem næsten 48 år

Da Tove Lauritzen som 17-årig havde første arbejdsdag som kontorelev på Hornsyld Købmandsgaard A/S, havde hun ingen tanker om, at lærepladsen skulle udvikle sig til et nærmest livslangt bekendtskab. Hun spekulerede heller ikke på, at hun skulle komme til at betragte Hornsyld Købmandsgaard næsten som sin egen familie.

Men sådan udviklede ansættelsesforholdet sig siden første dag på jobbet den 1. oktober 1967 og frem til den 31. august 2015, den sidste arbejdsdag.

Tove Lauritzen, der bor i Hornsyld, fyldte 65 år den 7. august og har valgt at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet efter næsten 48 års ansættelse.

- Det har været en fantastisk spændende arbejdsplads. Virksomheden har udviklet sig og der har hele tiden været nye projekter, fortæller Tove, der har arbejdet med økonomi og bogføring gennem alle årene.

At Hornsyld Købmandsgaard er en virksomhed, der har stor fokus på medarbejdernes trivsel, spiller en stor rolle for Tove.Hun har i de sidste mange år haft ansvaret for kassen og dermed for alle ind- og udbetalinger i det privatejede grovvareselskab, som har ca. 150 ansatte og en samlet omsætning på omkring 1,5 mia. kr.

- Det kræver en vis omhyggelighed og der er mange ting, man skal tage højde for. Gennem årene opbygger man en viden og et kendskab til virksomheden og kunderne, som gør at man får arbejdet helt ind under huden, fortæller hun.

Respekten er der stadig

Tove har været glad for at arbejde i en familieejet virksomhed med traditioner og en spændende historie. Købmandsgården blev etableret i 1932.

- Da jeg begyndte i bogholderiet ved den gamle købmandsbutik, sad hr. og fru Jepsen Senior på kontoret, og der var stor respekt om dem. Dengang sagde vi ”de” som noget helt naturligt. Den yngste elev havde til opgave at lave kaffe til kontorpersonalet, det foregik i fru Jepsens køkken.

- Det har været meget inspirerende at følge familien Jepsen. Sønnerne Jørgen og Niels blev gode ledere og kommer fortsat dagligt på kontoret, og i dag har vi tredje generation, Marianne, Birgitte og Charlotte, på banen i firmaet.

- I dag har vi et andet og mere afslappet forhold til ledelsen, og vi følger hinanden og taler om mange ting. Men der er stadig en respekt, både om familien Jepsen og den samlede ledergruppe.

Trivsel på arbejdspladsen

At Hornsyld Købmandsgaard er en virksomhed, der har stor fokus på medarbejdernes trivsel, spiller en stor rolle for Tove.

- Der bliver lyttet til de ansatte og der bliver taget hånd om personalet. Ingen er i tvivl om, at der bliver stillet krav, men man er heller ikke i tvivl om, at medarbejdernes trivsel har stor betydning. Det gælder ved sygdom, stress og andre situationer, og det gælder også omkring uddannelse og generelt i dagligdagen.

- Der bliver holdt møder, arrangementer og sammenkomster, og vi deltager også i cykelløb og andre sportsbegivenheder, siger Tove, der ikke selv er bleg for at cykle 60-70 kilometer.

- Det var gennem arbejdet, jeg kom i gang med at cykle. Vi var et hold, der kørte Aarhus-Odense-København, og siden har jeg cyklet meget, fortæller hun.

- Desuden er Hornsyld Købmandsgaard en virksomhed, der bakker op om lokalsamfundet og støtter på forskellig vis. Den er med til at sætte Hornsyld på landkortet sammen med den række af øvrige virksomheder, der er i byen, og jeg er stolt af at bo i en by med så mange arbejdspladser.

Vil savne kolleger

Det er efter moden overvejelse, Tove nu har valgt at forlade sit gode job. Hendes mand, Axel, er gået på pension, og nu skal der bruges mere tid på børn og børnebørn samt på at rejse.

- Jeg vil nok cykle lidt mere, og så har jeg tænkt mig at tage fat på noget frivilligt arbejde, læse flere bøger og måske begynde at male lidt, siger Tove, der også regner med at benytte fitness-centret på Hornsyld Købmandsgaard en gang imellem.

- Så kan jeg lige stikke hovedet ind og sige hej. For jeg ved, at jeg vil komme til at savne mine gode kolleger og min gode arbejdsplads, som jo er en del af mig efter så mange år, siger hun.

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Fax: 75 68 76 41
Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11