Klar til større korn og råvaremængde

Hornsyld Købmandsgaard A/S opfører to nye siloer på Bjørnkærvej                                                                                                  03.02.2014


- Produktion af sojaprotein på TripleA er medvirkende til, at vi har brug for mere lagerplads, siger Lars Christensen, Hornsyld Købmandsgaard A/S.
 

For at kunne håndtere større korn- og råvaremængder og udnytte tørrerikapaciteten fuldt ud, opfører Hornsyld Købmandsgaard A/S nu to nye siloer på Bjørnkærvej i Hornsyld.
Siloerne skal være klar til brug i den kommende høst, og der gøres lige nu klar til byggeriet.
- Vi investerer løbende i produktionsforbedringer for at forbedre vores konkurrencekraft. Vi får her et anlæg, der har stor kapacitet og som kan drives med relativt lave omkostninger til energi, mandetimer m.v., siger Lars Christensen, Hornsyld Købmandsgaard A/S.
Han ser frem til, at HK får mere lagerplads, da det vil lette arbejdsgangen og håndteringen af de store korn- og råvaremængder.
- Det får også betydning for de landmænd, der kommer med korn i høst, at vi kan trække 200 tons korn ind i timen, så man ikke skal holde i kø, siger han.
Siloerne, der hver kommer til at rumme 8.000 ton, opføres i forlængelse af den silo og det tørreri, der allerede er opført på Bjørnkærvej. Ligesom den eksisterende silo bliver de 27 meter høje og 23 meter i diameter.
Behovet for mere lagerplads er opstået på grund af en stigende omsætning af korn, men også på baggrund af aktiviteterne i sojaproteinfabrikken Triple A på Bjørnkærvej, som bruger lagerplads i HK’s bestående haller.
TripleA er en ny produktionsvirksomhed etableret på Bjørnkærvej  i 2013. Hornsyld Købmandsgaard A/S og Agro Korn A/S fra Videbæk står bag virksomheden.

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Fax: 75 68 76 41
Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11