Bruger mindre brændstof

(23.12.2013)


HK-lastbiler bruger mindre diesel som følge af målrettet indsats
Hornsyld Købmandsgaards chauffører i agroafdelingen har nedsat lastbilernes dieselforbrug pr. kilometer i 2013 med fire procent, hvilket svarer til en besparelse på godt 100.000 kroner.
- Vi har haft en nedsættelse af dieselforbruget som fokusområde blandt chaufførerne i 2013, og en ændret adfærd i kørslen har givet bonus, siger kørselsleder på foder, Benedikte Enggaard Nielsen.
Sammen med de øvrige ansatte på kørselskontoret har hun forsøgt at gøre en stor indsats for at skabe en større bevidsthed om den måde, der køres på.
En besparelse på brændstofforbruget har således haft høj prioriteret i afdelingen, og det har derfor været taget op på medarbejdersamtaler samt på interne chaufførmøder.
Benedikte Enggaard Nielsen oplyser, at det drejer sig om 13 chauffører, der kører de syv lastbiler i agroafdelingen.

Rene Vestergaard og de øvrige chauffører har gennem et målrettet forløb øget opmærksomheden på at sænke dieselforbruget.

Er overrasket
Rene Vestergaard fra Hornsyld har flere års erfaring som chauffør. Han er overrasket over, hvor meget der kan spares ved fornuftig kørsel:

- Det er vigtigt hele tiden at være opmærksom på betydningen af ens kørsel.  Vi ved det jo godt, men det gælder om at huske på det i dagligdagen.
- Det gælder bl.a. om at følge trafikken jævnt og i det hele taget om at køre stabilt. Det er også vigtigt at slukke bilen, når man går fra den for at udføre en opgave. Det hele tæller med, det er vigtigt, vi husker på det hver eneste dag, siger han.

Med i uddannelsen
Økonomirigtig kørsel indgår også i de obligatoriske EU-kvalifikationskurser, som alle chauffører skal gennemgå hvert femte år.

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Fax: 75 68 76 41
Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11