Maskinhal præcist som ønsket

Esben og Lene Pedersen på ”Langskovgaard” ved Hadsten oplevede et konstruktivt samarbejde med Hornsyld Købmandsgaard A/S, da de skulle have ny maskinhal.

De benyttede Hornsyld Købmandsgaards halafdeling, HK Haller, da de skulle have opført en ny stor maskinhal på deres landbrug.

- Vi har fået lige præcist den hal, vi ønskede os og der er ikke en finger at sætte på noget som helst.  Vi har haft et fantastisk samarbejde gennem hele processen, og vi er godt tilfredse med resultatet, fortæller Esben Pedersen.
Ud over praktiske krav og funktionalitet har parret vægtet hallens udseende og sammenhængen med de øvrige driftsbygninger højt.
- Det har været afgørende for os, at det skulle se pænt og harmonisk ud, det har været udgangspunktet for projektet helt fra start.
- HK har været gode til at finde frem til de individuelle løsninger, som vi ønskede og de fandt hurtigt frem til dét, vi gik efter.
- Samtidig har vi fået bygget en hal, som på sigt kan anvendes til andre formål, f.eks. ridehal eller lignende, hvis den på et tidspunkt ikke længere skal bruges til maskiner.

Tredje generation
Esben Pedersen er tredje generation på ”Langskovgaard”, som han overtog i 2005. Der hører 220 hektar jord til gården, hertil kommer forpagtninger samt et maskinfællesskab. Der produceres 11.000 slagtesvin årligt, og der er tre faste medarbejdere ansat.
- Vi har udvidet og købt ejendomme og jord til løbende, og vi havde efterhånden brug for at få lidt samling på maskinparken, som stod spredt flere steder på forskellige ejendomme. Derfor valgte vi at bygge en ny stor hal.
Den nye maskinhal er på 1014 kvadratmeter og opført med faste sider i sort og gråt. Den er opført med rytterlys, hvilket giver et godt lys i hallen.
- Vi valgte en løsning med totalentreprise, og det var Hornsyld Købmandsgaard, der sørgede for det hele. De har erfarne håndværkere og et godt kendskab til materialer og råvarer, bl.a. fordi de selv har trælasthandel.
- De stod for byggestyring og koordinering, og der var fuldstændig styr på processen fra start til slut, siger Esben Pedersen, der selv stod for det indledende jordarbejde.
Efter byggeriet af den nye maskinhal er det gamle maskinhus på 350 kvadratmeter efterfølgende blevet indrettet til værksted.
- Vi har lagt nyt tag på med rytterlys, isoleret bygningen, lagt nyt gulv, etableret varme og i det hele taget forbedret og frisket op, så vi i dag har et lyst og indbydende værksted med gode forhold for de ansatte. Også her valgte vi HK Haller til opgaven, og igen fandt vi frem til individuelle løsninger med kvaliteten i højsædet. Det er vigtigt, at man kan arbejde fleksibelt, når det drejer sig om at genanvende gamle bygninger.